Sister twinning

Nog twee weekjes en het is zover, dan zou kleine zus geboren moeten worden.
SPANNEND!
Omdat ik nog niet zo heel veel naaide voor de baby wilde ik er nog wel werk van maken.
Op naaiweekend kocht ik bij Cas&Nina het patroon van de Lila jurk/jumpsuit, een samenwerking tussen Compagnie M en Lily en Woody.
Ik viste een leuk tricotstofje van Qjutie uit de stoffenvoorraad, eentje dat ik een tijd geleden kocht bij Madeline de stoffenmadam 
Een half metertje maar, meer dan genoeg voor een baby kruippakje, want dat was toen het plan.
Daar keek ik echter snel vanaf nadat ik eerder al een kruippakje maakte (hier te zien) en dat een hels werkje te zijn voor zo’n miniproject.
Maar goed, ik koos voor de basisversie van het jurkje met flapzakje en mouwtje.
Het mouwtje is trouwens een extraatje dat sinds kort te downloaden valt op de blog van Lily en Woody voor haar tweede blogverjaardag.
Ik tekende maatje 3 maanden uit, dan zitten we midden in de zomer en wat is er leuker om dan je babymeid een leuk kleedje aan te trekken :-).
Ik combineerde het zwart/witte stofje met een muntgroene tricot, lekker meisjesachtig :-).
Ik merkte dat ik nog een redelijk lapje stof over had.
Je hebt zo weinig stof nodig voor babykleedjes!
Ik wilde daarom ook nog iets voor Sterre maken, een beetje twinning is altijd leuk, zeker in de zwart/wit trend.
Ik vond in een facebookgroepje een gratis patroon voor een superleuk shirt voor meisjes, maar daar had ik dan weer te weinig stof voor.
Oplossing: 
in plaats van het rugpand ook aan de stofvouw te knippen, stak ik er dezelfde muntgroene tricot tussen, de ideale stofbesparing ;-).
Ik vond het net wat kort uitvallen dus besloot om de onderkant nog even af te werken met een zwarte tricotband.

In het mouwtje zitten plooitjes verwerkt, wat ik een topdetail vond!
Natuurlijk mochten de twinning foto’s ook niet ontbreken, al hoop ik ze snel met mijn twee meisjes samen te kunnen maken.

Ook onze grote meid begint nerveus te worden over de komst van de baby, uiteraard merkt ze dat heel duidelijk aan ons want alles wordt hier nog eens op stelten gezet.
Kasten leeggemaakt en terug ingeladen, nieuwe meubeltjes op de babykamer, mama die heel moe is, …
Kom nu maar lieve kleine meid, je bent meer dan welkom!

9 thoughts on “Sister twinning

  1. Wat een parel van een kleedje! Ook het restje is super verwerkt en mooie foto's ook, drie dikke duimen ook al heb ik er maar twee:)

  2. Opnieuw supermooi, en heel goed bekeken wat de shirt voor grote zus betreft. Wat zullen de 2 zusjes stralen in deze zelfgemaakte en dus unieke kleertjes!

  3. Knappe kleertjes voor de zusjes! Dat kleedje is nu al zo schattig, wat gaat dat zijn als daar een boeleke in zit?! Hopelijk laat ze niet te lang meer op zich wachten, succes!

  4. Oh wauw! Heel mooi, dat babykleedje. En ik hou echt van twinning. Ik wil zeker een foto zien als ze het allebei aanhebben.
    Trouwens goed gelukt met die tweelingnaald. Dat is echt een werkpuntje voor mij. Om één of andere reden breekt mijn draad steeds. Grrrrr!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.