Vesper jurk en sweater – gratis naaipatroon

Jaaaa, eindelijk is het zover!
Na veel rekenen en tekenen, naaien, meten, testen en feedback verwerken, mag ik jullie vandaag mijn nieuw naaipatroon voorstellen, de Vesper jurk en sweater, en dit helemaal gratis!
Je kan het downloaden in maatjes 2 tot en met 10 jaar.
Een bedankje voor alle mooie reacties, lieve contacten die ik legde en gewoon omdat ik er goesting in had ;-).
Waarom Vesper?
Vorig jaar lanceerden Katrien en ik de Vienna jurk, een naam die ik koos omdat die hoog op het namenlijstje stond toen ik zwanger was van Nova, zo had ik toch een kindje met die naam.
Ook Vesper stond in de top 3 en bij deze heb ik nu een ook Vesper-kindje ;-).

De Vesper jurk en sweater is lekker oversized, comfortabel en heeft plezante pofmouwtjes om het geheel dat tikkeltje extra te geven.
Daarenboven zit het snel in elkaar en zit het lekker makkelijk zodat meisjes erin kunnen spelen, dansen, fietsen, naar school gaan enz.

Het patroon is geschikt voor de meeste rekbare stoffen die niet te ‘flodderig’ vallen, denk maar aan french terry, jogging, punta di roma of stevige tricot.
Vooral de jurkjesversie valt in de smaak bij Sterre, zij is in haar zwierfase, ja, nog steeds :-).
Toch maakte ik meer sweaterversies omdat ze zoveel rokjes heeft waarop nog geen bovenstukje paste, voila, bij deze opgelost ;-).

Na mijn oproep voor testers op Instagram, werd ik overspoeld door lieve berichtjes om me te helpen.
Een hele dikke dankjewel aan iedereen die me contacteerde en extra aan iedereen die me hielp testen, jullie waren geweldig!

Hoewel het patroon eerder winters aandoet, kan je in de lente ook een Vesper naaien, maar dan zonder de pofmouwen.
Door de afhangende lijn aan de schouders lijkt het op een aangeknipt mouwtje.
Afwerken met een boordje en klaar ;-).

Ook zin om een Vesperjurk of Vespersweater te naaien?
Klik hier om naar de downloadpagina te gaan, het patroon is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.
Je krijgt er een uitgebreide handleiding met foto’s bij.
Zin om je creatie te delen op sociale media?
Zeker doen, altijd fijn om mee te genieten van wat jullie maken, gebruik de hashtags #vespersweater of #vesperdress zodat we ze makkelijk kunnen terugvinden!

Meer inspiratie nodig?
In de komende weken zullen enkele lieve naaivriendinnen hun versies tonen op sociale media, hou zeker Instagram, Facebook en blogland in de gaten 😉

Veel naaiplezier en veel liefs,

Isabel

Altijd blij met jullie reacties

21 Antwoorden op “Vesper jurk en sweater – gratis naaipatroon”

 1. Proficiat met je nieuwste kindje, Isabel! En dankjewel voor dit gratis patroon, super is dat! Heel mooie naam alweer, ziet er supertof patroon uit. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen… na eerst mijn stapel geknipte zaken op de naaitafel weg te werken, zal de Vesper zeker aan de beurt zijn 😉

 2. Proficiat met Vesper! 😉 Heel tof met die gepofte mouwen, past helemaal in het modebeeld van nu! Misschien toch eens printen en vergroten zodat ik er ook eentje voor mijn veel te snel groot wordende Fleur kan maken….. Knap gedaan Isabel! x

 3. Oh, super! Dankjewel voor het nieuwe patroontje! Alleen kan ik hem blijkbaar niet downloaden. Ik zie dat die in mijn winkelmandje zit, maar als ik dan effectief naar het winkelmandje ga, krijg ik een melding dat die leeg is…

  • Ik ga aan de slag met de Vesper! Vraagje; op het patroon staat dat het patroon inclusief naadwaarde is, de beschrijving bij het patroon zegt naadwaarde aan te knippen? Kan ik uitgaan van het patroon en dus dat naadwaarde inclusief is?

   • Hej Eveline, in de vernieuwde handleiding staat staat dat naadwaarde inbegrepen is en welke naadwaardes er werden bijgetekend op het patroon. Het is dus idd inclusief . Veel naaiplezier!

 4. Ben al een heel tijdje verlekkerd aan het kijken naar al die mooie vesper creaties die ik voorbij zag komen op instagram. Voornemen dit jaar is alvast wat meer achter de naaimachine kruipen dus het plan is om deze zeker ook eens te maken. Bedankt voor het mooie patroon!

 5. Hallo, er is me iets niet duidelijk in de handleiding. Ik maak maat 110 voor mijn dochter en als ik de richtlijnen zou volgen voor het rokdeel, dan zou de jurk tot aan haar voeten komen. Er staat dat je het rokdeel aan de stofvoouw moet leggen zodat je een rok krijgt dubbel zo lang als aangegeven in de maattabel. Maar dan is die rok toch veeeeel te lang? Dan zou die in haar geval 72cm zijn! (In maattabel staat rokdeel 45×36) Ik verwacht eerder dat de hoogte die aangegeven is in de tabel ook de uiteindelijke hoogte van de rok is. Maw dat haar rok 36cm lang is en 45 breed… of zie ik dit compleet verkeerd?

  • Hoi Ellen, je knipt de rokdelen aan de stofvouw zodat het 90cm breed wordt en 36cm hoog (de hoogte, zoals ik ze vermeld, is de lengte van je rok). Dan zou de rok tot net boven de knie moeten vallen. Laat me maar weten of het duidelijk is zo. Groetjes!

 6. Hallo, ik zou graag het vesper patroon downloaden maar het lukt mij niet. Ik krijg het niet in het winkelmandje. Is het patroon nog beschikbaar?

  • Beste,

   het patroon is zeker nog beschikbaar.
   Er zijn vandaag wel wat webshop problemen geweest.
   Zou u het opnieuw kunnen proberen?
   Danku!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.