Bel’Etoile bestaat 1 jaar

Opgelet: Giveaway alert verder in dit bericht!
(Deelnemen kan tot dinsdag 24 mei 2016, 0u00)
Joepie, vandaag mag mijn blogje 1 kaarsje uitblazen want een jaar geleden postte ik 
Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij vliegt.
Het voorbije jaar publiceerde ik in totaal 47 berichtjes, 47 schrijfsels waarin ik ook mijn naaiprojecten toon, altijd met heel veel passie en enthousiasme.
Ik leerde veel nieuwe mensen kennen, ontdekte nieuwe patroontjes en mocht patronen mee uittesten.
Ik tekende een eigen patroon, ging op naaiweekend, deed mee aan wedstrijden en kocht (te) veel stof.
Kortom, wat een jaar op dit gebied!
Ook deze week werd er duchtig genaaid.
Het werd een heuse prinsessenjurk voor Sterre.
Vorige week vrijdag zat er een briefje in haar boekentas, of de kindjes deze week als prinses of ridder verkleed willen komen, helemaal in het weekthema van de school.
We hebben wel een gekocht prinsessenkleedje liggen, zo eentje van Prinsessia, maar dat wordt stilletjesaan te klein voor mijn grote meid.
Zelf eentje maken was de duidelijke boodschap.
2 meter stof en 3 meter tule later kon Sterre zich een echte prinses wanen 🙂
Het stofje kocht ik vorige week op een stockverkoop en betaalde daarvoor 1 euro per meter, over een koopje gesproken!
Heel snel wist ik ook op welk patroon ik me zou baseren.
Voor de zoveelste keer werd het een versie van de Tinny jurk van Straightgrain.
Ik kan 1000 keer zeggen hoezeer ik fan ben van dat patroon maar ik denk dat het ondertussen duidelijk is.
Het patroontje voorziet in een colorblock optie, die ideaal is voor een prinsessenjurk, zeker in combinatie met die heerlijke pofmouwtjes.
Een winner als je het mij vraagt!
De bedoeling was om lintjes op het voorpand te stikken in korsetvorm, zoals je dat wel eens ziet bij prinsessenkleedjes.
Nu ja, ik vergat de uiteinden tussen de delen van het voorpand te stikken en er gewoon opstikken zou niet netjes genoeg zijn voor mij aan begin en eind van het lintje.
Dan maar een andere oplossing zoeken, ik had nog pailletjes liggen en naaide die met de hand op het voorpand.
Dat zorgde voor nog wat extra bling, perfect!
Uiteraard mocht haar Elsa-vlecht ook niet ontbreken.
Jawel, er is hier een Frozen fan in huis ;-).
Ik maakte ooit nog een prinsesjesjurk voor Sterre, toen ik net had kennisgemaakt met de naaimachine.
Laten we zeggen dat dat niet zo’n succes was ;-).
Op deze ben ik wel trots en nog trotser toen ik Sterre’s gezichtje zag wanneer de jurk klaar was, om te smelten.
Zoals je ziet, zwieren is geen enkel probleem met deze maxi rimpelrok en tule onderrok.
En dan nu…
tijd voor een
GIVEAWAY!
Ter ere van het 1-jarig bestaan van de blog, mag ik in samenwerking met Miss Anaïs dit leuke pakketje weggeven.
Om in het prinsesjesthema te blijven, selecteerde Sandra 2 kei leuke tricot stofjes, eentje met kroontjes en eentje met ridders.
Het volledige pakje ter waarde van 50 euro bestaat uit:
1,5 meter tricot met kroontjesprint
1 meter tricot ridderstof van Lillestoff
2 exemplaren van La Maison Victor (edities 1/2016 en 2/2016)
1 exemplaar van B Inspired (editie 6)
Een klosje wit Gutermann garen
Een opbergdoosje voor 27 bobijntjes garen
Deelnemen kan je doen door 
(1) de Facebook pagina van Miss Anaïs een like te geven
(2) me in een reactie laten weten welk je favoriete naaiproject is uit al mijn vorige berichten, daar ben ik zo benieuwd naar!
(3) mijn blogje volgen mag altijd
We maken met veel plezier de winnaar bekend op woensdag 25 mei!
(deelnemen kan tot 24 mei, 0u)
Met enorm veel enthousiasme gaan we dan nu officieel het tweede blogjaar in.
Veel groetjes, Isabel

51 Antwoorden op “Bel’Etoile bestaat 1 jaar”

 1. Ik hou van het jurkje in je eigen ontwerp in de roze stof van Miss anais en het blauwe Tinny jurkje met de witte stippen! Deze laatste zou ik zelfs volledig willen kopieren 🙂
  Ik kijk alvast al uit naar je naaisels voor het komende jaar!

 2. Ik maakte het luchtballonnen kleedje, ook met stof van Miss anais en met de hulp van Sandra. Ik vind het leuk om je blog te volgen dus wens ik je veel inspiratie voor het volgende jaar! Grtjes Sophie proost

 3. Ohhh wat maakt jij mooie dingen zeg…als ik echt moet kiezen gaat mijn voorkeur naar het retrojurkje…echt prachtig!leuk jou te volgen op facebook en op je blog. Blijf verder creayief bezig en anderen te inspireren dit ook te doen! En nu…duimen maar voor die fantastische toffe give-away!

 4. Heel mooi met die pailletjes. Ik heb ondertussen heel je blog eens doorspit en mijn oog is blijven hangen bij de hacks, van de louisajurk en die all the way ook, allebei prachtig!

 5. Proficiat met je eenjarig bestaan! Ik volg je blog nu al een tijdje omdat er zoveel mooie creaties passeren, die mij zo jaloers maken op jouw creativiteit 😉 Leuk om te lezen en mooie dingen om naar te kijken, net zoals een blog hoort te zijn! Het berichtje dat mij evenwel vooral heeft aangegrepen was het berichtje waarin je het kruippakje uit wolkjesstof voorstelde en je je verhaal deed over jouw tweede zwangerschap die bijna ten einde liep. Het verhaal achter die creatie vond ik zo mooi geschreven… Ik hoop nog veel mooie dingen van jou te mogen aanschouwen en inspiratie te mogen vinden door het volgen van jouw blog! Doe zo voort! Nele x

 6. Dikke proficiat! Ik ben fan van de belle robe. Ben pas een half jaar aan het naaien en dankzij jouw uitleg zet ik nu een blinde rits in zonder problemen. Dankjewel daarvoor! Ik kijk al uit naar je volgende projecten. Grtjs

 7. Eerst een dikke proficiat! Ik lees regelmatig je blogje en vind t telkens super. Je brengt me vaak op ideeen 😉 Nu winnen doe ik nooit maar wil u graag wel even zegceb dat ik heel erg fan ben van het cactussetje. Heel tof, lekker speels en toch nog meisjesachtig.Heel veel succes met je blog en je prachgige kindjes 🙂

 8. Eerst een dikke proficiat! Ik lees regelmatig je blogje en vind t telkens super. Je brengt me vaak op ideeen 😉 Nu winnen doe ik nooit maar wil u graag wel even zegceb dat ik heel erg fan ben van het cactussetje. Heel tof, lekker speels en toch nog meisjesachtig.Heel veel succes met je blog en je prachgige kindjes 🙂

 9. Ohhhhh, een echt prinsesje is ze!!!! Leuk gedaan!!

  En gefeliciteerd met je blogverjaardag!! Nog vele jaartjes en naaisels erbij zou ik zeggen!

  Mijn favorietje is de Grace jurk met de plooitjes, dat vond ik zoooooo mooi en knap aangepast… super gewoon!

 10. Isabel, proficiat met het eerste kaarsje voor jouw pracht-blog! Voor de gelegenheid doorliep ik al (!) jouw berichten nog eens, dat doe ik met plezier trouwens, ze zijn allemaal even mooi. Om er dan toch eentje uit te kiezen: http://beletoile.blogspot.be/2015/06/over-hoe-1-ishi-er-3-werden.html. Voor mij een favoriet omdat het toont hoe creatief én gedreven, kortom gepassioneerd je bent, om 3 stofjes te combineren in één jurk, en dan ook nog eens 3 exemplaren van die jurk te maken! Het is voor mij telkens opnieuw grote ogen opzetten, wanneer ik een bericht van jou lees… Het is puur plezier, ik kijk telkens uit naar nieuwe berichten van jou 😉 Ik ben op en top fan én volger van jouw blog, van jouw naaisels en creativiteit, en wens je nog heel veel blog- en natuurlijk naaiplezier!

 11. Proficiat met je eerste kaarsje. (Nog een paar maandjes en ik mag ook mijn eerste kaarsje uitblazen met mijn blog).
  Het is moeilijk om een favoriete creatie te kiezen. Stuk voor stuk zijn ze mooi. De jurk met luchtballonnen, de roodkapje outfit, deze prinsessenjurk. Allemaal pareltjes.
  Doe zo verder.

 12. hey Isabel, ons laten kiezen?? OOOhh hoeveel kleedjes heb jij eigenlijk al gemaakt. Jouw naaitempo ligt hoog 🙂 …. Wat ik zo leuk vind aan jouw blog is dat we soms wat gelijk lopen…. Ik voel vaak herkenbaarheid en dat is leuk 🙂 Ik ben uiteraard fan van het twinnen … al was ik van jouw sweaterjurk ook wel onder de indruk … xxx

 13. Proficiat! Ik ben even gaan terug kijken en ik ben vooral fan van de sister twinning en de 'ceci n'est pas un cactus', zalig! Mooie keuze qua stofjes en qua patroontjes! Ik doe graag mee voor de give away maar als ik niet win, heb ik toch weer een heleboel inspiratie opgedaan hier! Fijn! Groetjes, Joke Eeckhout

 14. Oh Isabel, is dat nog maar 1 jaar?! De tijd vliegt en petje af voor al dat moois op dat jaar tijd 🙂 je bent een superlieve dame vol enthousiasme. En ik volg al een tijdje met veel plezier je naaisels. Dus doe er nog veel jaren bij. Mijn favoriet? Je deelname van de compagnie M wedstrijd en natuurlijk… Je eigen patroon 🙂 ik doe graag mee met de give away 🙂

 15. Mijn like is gegeven en ik ben blij dat ik deze blog ontdekt hebt, zoveel leuke dingen die er op staan! Een van de leukste creaties vind ik de 'All The Way Pattern Hack' van oktober. Echt een pareltje.

 16. net je blog ontdekt,en meteen toegevoegd aan mn favorieten! Miss Anais kende ik ook nog niet,weer wat te lezen straks 🙂

  kiezen…moeilijk,het kroontjespakje vind k geweldig,zou mn kleinzoon ook wel staan 🙂

 17. Ik kende je blog nog niet, maar wat een leuke dingen maak je! Vooral het setje met het cactus shirt vind ik erg leuk, ik ben echt verliefd op dat stofje haha.

  Mijn zoon en dochtertje spelen de laatste tijd vaak prins en prinsesje, dus hoe leuk zou dan de kroontjesstof zijn 😀

 18. Leuke naaisels tijdens dat jaartje! Proficiat! De outfit onder ceci n'est pas un cactus vind ik supervrolijk en zomers. Die mag concurreren met jouw eryn's garden party dress, gewoonweg knap.
  Nog veel jaartjes naaiplezier!

 19. Hoeraaa!
  Ik heb echt lang moeten nadenken over jou leukste outfit…het is die waardoor ik je echt ben beginnen volgen, je playsuit hack voor de compagnie M wedstrijd. Die deed Le zo hard denken aan een trui die ik vroeger had…#nostalgielover
  Doe zo voort en tot vrijdag hè 😉 x

 20. Hiep hiep hoera!
  Ik ben best fan van al je creaties maar je eigen patroontje bekoort me meest en natuurlijk de outfits van kleine Nova zijn om te smelten.. nog veel blogplezier!
  Cathy

 21. Wat een leuke creaties allemaal! Ik hoop dat ik ooit net zo goed wordt in naaien. Mijn absolute favoriet is het bloesje met de bloem erop, Maar dat zal nog even duren voordat me dat gaat lukken. Super leuke blog, ik blijf zeker volgen. 🙂 groetjes van een beginner.

 22. hip hip hoeraaa voor je blog!! zooo leuk! en gek dat je 'nog maar' 1 jaar blogt, je bent in mijn ogen echt een grote blogmadam! ik ontdekte je blog door je Julia-sweater-jurk denk ik, al had ik je patroontje ook gepind. Ik ontdek net trouwens dat je vreemd genoeg niet in m'n bloglovin staat, ik was ervan overtuigd dat ik je op die manier volgde, ik denk dat ik het meeste dus via Facebook zag, gek… ga ik meteen verandering in brengen 🙂 in elk geval hoop ik nog heeeeeeeeeel lang te mogen blijven genieten van je maaksels, ze zijn de max!! zoveel moois en inspiratie!!! een absolute topper kiezen vind ik dan ook heel moeilijk :-S Was jij het ook niet doe de Kyoto jurk van LMV aanpaste voor je buikje? die vond ik wel echt ongeooflijk mooi… en dan zoveel Sterre-jurkjes…

  • tiens, ik wil je volgen en volg je blijkbaar toch al… en nochtans kreeg ik je berichten niet in m'n feed… -zucht!!- waar ligt dat nu weer aan?? ik bekijk het wel eens 🙂

 23. Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog! Ik moet eerlijk zeggen dat ik je blog nog niet kende, maar ik ben heel wat berichtjes teruggegaan in de tijd. I love het cactussetje, maar de leukste blogpost vind ik Roodkapje anno 2016. Zoiets staat ook op m'n to do list! Sinds kort probeer ik ook m'n creatieve uitspattingen te organiseren dus startte ik ook een blogje. http://viedesofie.blogspot.be/ zeker welkom om eens te komen kijken en tips zijn altijd fijn.

 24. Oh jee, ik deed nog niet mee met de give away, amai, en dat rijmt nog wel zeg… Ik kan niet kiezen uit al het prachtigs dat je maakt en vroeg dus dochterlief om assistentie te verlenen. En, de laatsten zullen de eersten zijn: ze gaat resoluut voor de prinsessenjurk. Ah ja… Als ik 8jaar was, zou ik het ook wel weten. Ik wens je een fijne verdere blogperiode! En Miss Anaïs likte ik al lang geleden, en jou volg ik ook al een tijd ;-).

 25. Ik las als kind ook "Hoe trotskopje genas", dus de foto's van die kaft in het blogberichtje rond world book day nam me even terug mee in de tijd. En wat een mooi kleedje dan nog! Had ik een dochter, ik maakte haar met plezier zo'n kleedje, maar met 2 zoontjes in huis zal ik zeker scoren met de ridderstof!
  Annelies C

 26. Gefeliciteerd met je eerste kaarsje. Ik had altijd de indruk dat je al heeeel lang blogde. Je mooiste, al vind ik dat heel lastig om te kiezen, is de patternhack all the way. Zo grappig dat je zegt dat je een binnen de lijntjes kleurder bent. Zo voel ik me namelijk ook wat naaien betreft.

 27. GEFELICITEERD!!! Wauw, in 1 jaar al zoveel mooie naaisels die van onder jouw machie gerold zijn! Om jaloers op te zijn. Het luchtballonnenkleedje vind ik nog altijd heel mooi, maar ook de blue Bell, de cactus, … Kortom te veel om uit te kiezen! Ik doe graag mee met je give-away!!

 28. Wouw gefeliciteerd, ik vind alle projectjes geweldig, maar dat laatste kroontjespakje voor nova vind ik geweldig, zo stoel en toch schattig, ik zag eerst niets in het laatste patroon van compagnie m (ik heb ze verder bijna allemaal) maar nu ga ik hem zeker aanschaffen. Geweldig. Ik doe ook graag mee voor de give a way, dan kan ik mischien mijn eigen versie maken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.